SLAA Intergroep, taken en diensten

Wat is de SLAA Intergroep?

De SLAA Intergroep Nederland (en Vlaanderen) is het landelijk overleg van de verschillende lokale SLAA groepsbijeenkomsten.

De Intergroep legt verantwoording af aan de lokale groepen en onderhoudt het contact met de SLAA Wereld Service in de Verenigde Staten.

De Intergroep werd opgericht in 1996 als samenwerkingsplatform van de twee SLAA groepen in Amsterdam. Inmiddels telt Nederland/België (Antwerpen) ruim twintig SLAA bijeenkomsten.

Elke SLAA groep heeft het recht om een groepsvertegenwoordiger (GV) af te vaardigen naar de Intergroep. Deze groepsvertegenwoordigers brengen verslag uit van hun eigen groepsbijeenkomst aan de Intergroep en vice versa. De GV’s denken mee over SLAA organisatie op landelijk niveau (en soms op internationaal niveau).

Open vergaderingen voor SLAA leden

SLAA leden zijn altijd welkom om een Intergroep vergadering bij te wonen (na overleg met hun groep en sponsor). Zie informatie onderaan deze pagina.

Ervaren SLAA leden kunnen hun diensten aanbieden aan de Intergroep indien het groepsgeweten het daar mee eens kan zijn.

Samenstelling Intergroep

De Intergroep kiest uit de groepsvertegenwoordigers die zich beschikbaar stellen (en uit andere ervaren SLAA leden) dienaren om service te doen:

Voorzitter, secretaris en penningmeester (dagelijks bestuur)

En de andere service posities zoals telefooncontact, literatuurpersoon, webwinkel, vertaalcommissie, conventie, postbus, publieke informatie, web beheer etc.

*********************************************************************

De Intergroep ondersteunt de lokale groepen ‘om de verslaafde te bereiken die nog lijdt’. (Traditie Vijf).

**********************************************************************

Wat doet de Intergroep:

De Intergroep houdt zich naast het steunen van lokale groepen bezig met:

 • Beheer website, mailbox en postbus SLAA Nederland;
 • Webwinkel: verkoop van boeken, brochures, folders, chips
 • Literatuurvoorraad: de in-en verkoop Engelstalige en Nederlandstalige literatuur, boeken, brochures en folders
 • Telefoonnummer: direct telefonisch contact voor informatie
 • Mailbox website : emailadres voor vragen en doorverwijzing
 • Groepenlijst Nederland/Vlaanderen: actualiseren
 • Vertaalcommissie: vertalen literatuur in het Nederlands/ drukken SLAA boek en folders
 • Conventie: de organisatie van de jaarlijkse landelijke bijeenkomst als ontmoetingsplek om veilig te kunnen delen over verslaving en herstel.
 • Werkgroep Publiek Informatie (WPI) : het beantwoorden van vragen van media, hulpverleners, deskundigen en belangstellenden over seks- en liefdeverslaving
 • Wereld Service: afgevaardigde Nederland/Vlaanderen – als mogelijk - gaat naar de Internationale Jaarlijkse Zakenvergadering ( Annual Business Meeting) van SLAA Wereld Diensten Bureau (Fellowship Worldwide Services (FWS) voor service op internationaal niveau
 • Afdracht Zevende Traditie: Intergroep regelt namens een deel van de lokale groepsbijeenkomsten de 40/60 procent sleutel: afdracht aan de Wereld Service ‘voor hen die nog lijden’.

Frequentie vergaderingen

S.L.A.A. Intergroep Nederland/Vlaanderen komt vier keer per jaar in Utrecht bij elkaar: op de laatste zaterdag van februari, mei, augustus en november.

Welkom en contact

Elk S.L.A.A. fella/fellow is van harte welkom, echter heeft zonder functie binnen de Inter geen stemrecht.

Heb je interesse en/of vragen: neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hebben regelmatig behoefte aan SLAA leden voor service: welkom….