De weg naar herstel

Liefde en seks binnen een echt partnerschap schijnen de verslaving niet te voeden. Een dergelijke relatie lijkt tenslotte veel te belichamen van wat wij zo wanhopig en tevergeefs op andere plaatsen hebben gezocht. De weg naar zo’n partnerschap vereist echter veel van onszelf ongedaan maken, voordat het opbouwen kan beginnen.

Eerst wordt een gevoel van heelheid en waardigheid in onszelf ontwikkeld. Dit wordt bereikt door het per dag handhaven van nuchterheid en door het werken aan de Twaalf Stappen. Onze persoonlijke heelheid is het natuurlijk resultaat van onze bereidheid op God te vertrouwen, schoon schip te maken en anderen te helpen.

Voor ons allen heeft de weg naar herstel, slechts gekozen omdat de pijn van onze verslaving groter was geworden dan het korte-termijn effect van ontlading van spanning, ons winsten opgeleverd die wij niet hadden verwacht. Hoewel herstel moeilijk is, heeft deze manier van leven ons een nieuwe vrijheid en een diep gevoel van bestemming gegeven. Het S.L.A.A.-programma heeft ons, in herstel, echte autonomie en zelfrespect gegeven. Hiermee is het vermogen tot partnerschap ontstaan, hetzij met onze kinderen, partners of vrienden, gebaseerd op werkelijke liefde en intimiteit.

Als u onze ervaring van pijn hebt gedeeld, kunt u misschien nu onze ervaring van hoop en verlossing aanvaarden. Sluit u bij ons aan, want wij helpen elkaar om – per dag – echte vrijheid en waardigheid te ontdekken!


Uit de brochure Een kennismaking met Anonieme seks- en liefdeverslaafden (S.L.A.A.). Copyright © 1985, 2003 The Augustine Fellowship, Sex and Love Addicts Anonymous, Fellowship-Wide Services, Inc., 1550 NE Loop 410, Ste 118, San Antonio, TX 78209, Verenigde Staten. Alle rechten voorbehouden. Toestemming voor publicatie aangevraagd 10531011.